Gde naći najbolje apartmane u Beogradu?

Bilo mi je čudno kada su potencijalni poslovni saradnici iz Grčke tražili da se nađemo u Beogradu kako bi sklopili dogovor jer je moja kompanija stacionirana u Novom Sadu i prethodne sastanke smo obavljali u srpskoj Atini. Pristao sam na to, a moji potencijalni biznis partneri su imali još jednu molbu koja je u stvari i bila glavni razlog za sastanak u prestonici Srbije – želeli su da posete večiti derbi i bio im je potreban vodič. Godinama su sa svih strana slušali da je atmosfera na duelima Partizana i Crvene zvezde nešto što se ne može iskusiti nigde drugde na planeti. Čitali su o tome na blogovima, gledali su vesti u svojoj domovini, proučavali klipove na Jutjubu, slušali prepričavanja prijatelja koji su bili deo ludila na Topčiderskom brdu, a sada su se odlučili da i same iskuse praznik srpskog fudbala. Od mene su tražili da im odigram uloge vodiča, kustosa srpskog fudbala i najbitnije, domaćina.

Nema problema.

Otvorio sam sajt apartmani Beograd, pogledao obimnu ponudu stanova, razmotrio šta to moji gosti žele da izvuku iz ove posete, koje potrebe treba da budu zadovoljene, pritom naravno vodio računa da treba da impresioniram i dostojno dočekam potencijalne biznis saradnike i prelomio da bi apartman Beograd bio idealan za naše potrebe.

Registracija je bila nikad lakša, kao i samo bukiranje stana, odmah mi je bilo jasno zašto sam od svih prijatelja dobio odgovor „apartmani Beograd“ kada sam ih pitao kako da obezbedim respektabilan smeštaj u prestonici na nekoliko dana.
Sačekao sam dvojicu Grka na aerodromu dan pre nego što je bio zakazan duel Crvene zvezde i Partizana, čim smo seli u auto stariji od njih je rekao da bi voleo da sve poslovne priče ostavimo za posle utakmice i da se do tada u potpunosti posvetimo meču. Kako su rekli, već godinama pričaju o dolasku u Beograd i bili su veoma uzbuđeni, što mi je bilo jako simpatično jer su u pitanju ozbiljni biznismeni, porodični ljudi.

Ubrzo smo stigli do stana lociranog u Balkanskoj ulici, a usput sam odgovorao na desetine očigledno unapred pripremljenih pitanja, tek kad smo ušli u apartman Grci su promenili temu. Bili su oduševljeni enterijerom, kao i lokacijom stana, odmah su me pohvalili kako sam lepo uredio stan, ali sam ih ispravio i rekao da su u stvari za to zaslužni apartmani Beograd i da zasluge idu ovoj firmi. Odmah su na laptopovima bukmarkovali sajt bgapartmani.com i oduševili se velikim izborom stanova.

Grci su jedva dočekali sutrašnji dan i derbi, a od jutra ih je oduševila atmosfera u gradu i kako je cela prestonica okrenuta samo jednom događaju, a apartmani Beograd su se svojim stanom postarali da budemo u centru zbivanja. Derbi je oduševio moje grčke prijatelje više nego što sam očekivao, doduše više su gledali ka tribinama, nego ka terenu.

Kada su se utisci slegli nekoliko sati posle meča, seli smo u zaista prijatno uređenom stanu iz ponude sajta apartmani Beograd i razgovarali o poslu, iako sam se plašio da do dogovora neće doći, desilo se suprotno.
Palo je rukovanje, a nekoliko dana kasnije i potpisi, tako da definitivno nosim pozitivne uspomene sa mog prvog boravka u jednom od stanova koje apartmani Beograd nude.